Barış Çiçeği Nasıl Bir Bitkidir? Bakımı, Özellikleri
Barış çiçeği (spathiphyllum), bitkisi evlerde rahatlıkla bakılan bitkiler arasındadır. Barış çiçeği ile ev ortamında sıkça karşılaşılır. Bol miktarda sulanmaya ve özene ihtiyacı olan barış çiçeği, evlerde güzel bir görünüm sunar. Hem dekorasyon parçası olarak hem de havanın temizlenmesini sağladığı için faydalarından dolayı sık sık evlerde yer alır. Barış çiçeği özellikle iyi bakıldığı takdirde sorunsuz şekilde büyüyecektir.
Barış Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?
Barış çiçeğinin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
- Barış çiçeği beyaz çiçekleri ile bilinen bir bitkidir. Su verildiği ve iyi bakıldığı sürece bahar ve yaz aylarında çiçek açacaktır.
- Bu çiçek, özellikle özür dilemek ve af dilediğini belli etmek isteyen kişiler tarafından sık sık alınan hediyeler arasında bulunur.
- Çoğaltılması kolay ve hızlı olan bitkiler arasındadır.
- Soğuk aylarda direnç gösterir ve dayanıklı yapısı ile dikkat çeker.
- İyi bakıldığında yaprak boyu uzamaya başlar ve gövdesi eğer kısa ise yere doğru eğilim gösterir.
- Kokusu güzel olan bitkiler arasında bulunur.
- Ferah, canlı ve enerjik bir görünüm sunar. Bulunduğu ortamın enerjisini temizleyerek daha sakin bir psikolojiye bürünmeyi kolaylaştırır.
- Görüntüsü estetiktir.
- Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da sıcak günlerde çiçek açabilir.
Barış Çiçeğine Nasıl Bakılır?
Barış çiçeğinin bakımı için önerilenler şunlardır:
- Güneş: Barış çiçeğine bakmak isteyenler mutlaka güneş oranına dikkat etmelidir. Barış çiçeği güneşi seven bir bitkidir. Ancak doğrudan güneşe maruz kaldığında sararmalar oluşabilir. Bunun önüne geçmek için güneş görebileceği aydınlık yerlerde bakılması ancak özellikle yaz aylarında doğrudan güneş altında bırakılmaması gerekir.
- Su: Barış çiçeği düzenli olarak sulanmalıdır. Az miktarda sulanması dahi yeterli olacaktır. Haftada ikiden fazla sulanması tavsiye edilir. Her gün değil ancak ikişer gün ara ile sulandığı takdirde bitki daha mutlu olur.
- Toprak: Barış çiçeği uzun yıllar boyunca aynı toprakta yaşayabilen ve yaşayabilen bir bitkidir. Toprağının kalitesi son derece önemlidir. Biraz humuslu olan topraklar barış çiçeğinin. Daha mutlu olmasına sebep olur. Bunun yanı sıra drenaj oranı yüksek topraklar da yine barış çiçeği için uygundur.
Barış Çiçeği Sulanmadığında Yaprakları Hemen Solar Mı?
Barış çiçeğinin yaprakları çok özeldir. Barış çiçeği doğru şekilde ve miktarda sunamadığı takdirde hemen kesecektir. Bu sebeple de küslüğü zamanlarda yaprakları solmaya ve eğilmeye başlar. Yere doğru eğilmeye başlayan yapraklar yeniden sulandığını da vakit kaybetmeden canlanacaktır. Çoğunlukla parlak ve yeşil renkte olan yaprakları uzunluğu ile de dikkat çeker.
Koyu renkli yapraklar sunmadığı takdirde sarıya dönebilir vaktinde sulama yapılmaz ve önlem alınmaz ise sararan yaprak çürümeye başlayacak ve bu durum gövdesini etkileyecektir. Ancak rutin olarak sulanması dahi su verildiği an yaprakları yeniden büyümeye ve açmaya başlar. Barış çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri küsmeye yatkın olması ancak su verildiğinde hemen eski haline dönmesidir.
Barış Çiçeği Neme İhtiyaç Duyar Mı?
Barış çiçeğinin nem ihtiyacı vardır. Çiçeğin neme ihtiyacı karşılanmadığı takdirde büyümesi yavaşlayabilir. Özellikle iç mekanlarda havalandırma yapılmıyor ve sulama doğru şekilde devam ettiriliyor ise barış çiçeğine mi ihtiyacını gideremez, nem ihtiyacını giremediği takdirde ise solmaya başlar.
Barış Çiçeği Hangi Sıcaklığa Kadar Dayanabilir?
Barış çiçeğinin bakılacağı sıcaklık en düşük 18 derece en yüksek ise 24 derece olmalıdır. Barış çiçeği, sıcak ortamları sevmesine karşın soğuk havalara karşı da direnç gösterir. Ancak ortalama olarak belirtilmiş olan bu sıcaklık derecelerinin altında ya da üstündeki hava şartlarında barış çiçeği hastalanma ve solma eğilimleri gösterebilir.
Etiketler: barış çiçeği, barış çiçeğinin özellikleri, barış çiçeği bakımı
Şubat 14, 2024
Listeye dön