Kaktüs ve Sukulentler Neden Ölür?

Kaktüs ve Sukulentler Neden Ölür?

 

Sukulentleri çok seviyor fakat onları hayatta tutamıyor musunuz? O zaman bu yazımız tam size göre.

 

Sukulentlerin ölmesinin bir kaç sebebi vardır ve ufak değişikliklerle harika sonuçlar alabilirsiniz. Sukulentlerin ölmesinin 7 sebebine göz atarak, sukulentlerinizin ihtiyaç duyduğu bakımı vermeye başlayabilirsiniz.

 

 

Sukulentlerinizin  Ölmesinin 7 Nedeni


Çok fazla su veriyorsunuz.

 

Sukulentler normal ev bitkileri gibi sulamaya ihtiyaç duymazlar. Su ihtiyaçları daha azdır ve süzek topraklardan hoşlanırlar. Parmağınızla toprağa dokunduğunuzda serin ve nemli hissetmelisiniz fakat toprak asla çamur gibi olmamalıdır.

 

Saksısı çok küçük.

 

Sukulentlerinizi dikmek için harika bir kahve fincanı ya da saksı buldunuz diyelim. Çok güzel gözüktüğü şüphesiz, fakat sukulentinizin ihtiyaç duyduğu alana sahip mi? Muhtemelen değil. Kabın derinliği bitkinin köklerinden iki kat, genişliği ise en az üç kat daha fazla olmalıdır. Bunu yapmak bitkinize büyümesi ve yayılması için gereken alanı sağlar!

 

Saksınız delikli değil.


İnsanlar sukulentleri sevimli bardaklara, botlara ve aklınıza gelebilecek diğer her tür kaba ekmeyi severler, ancak gerçek şu ki, kullanılan objenin uygun drenajı yoksa asla işe yaramayacaklardır. Dikim için kullandığınız saksıda fazla suyun akabileceği birkaç drenaj deliği olmalıdır. 


Sukulentlerinizin ortamı yeterince sıcak değil.


Sukulentler sıcak havayı sever. Soğuk havalarda cereyanlı bir pencerenin yanında veya dışarıda olmak istemezler. Onları ısınabilecekleri ve sıcak kalabilecekleri bir yerde tutun. Bulundukları ortamın havası sık sık değişiyorsa sağlıklı kalma şansları azalır.

 

Çok sıkışıklar.


Sukulentlerinizin saksısını zamanla doldurmasına izin verin ve çok sıkışık olarak ekmekten kaçının. Sukulentlerinizi ekerken aralarında birkaç santim boşluk olmasına dikkat ederseniz, büyümek için yerleri olur ve birbirlerini boğmazlar. 

 

Toprağınız uygun değil.


Sukulentler normal salon bitkilerinden farklı toprak isterler. Organik madde oranı az olan süzek topraklar tercih etmelisiniz. Bu konu ile ilgili detaylı yazımıza şuradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Saksı değişimi yapmalısınız.

 

Sukulentiniz bir süredir aynı saksıdaysa ve büyüdüyse, daha büyük bir saksıya almayı düşünmelisiniz. Bunu yaparak, ona gelişmesi için daha fazla alan vermiş olursunuz. Artık büyük bir bitkiniz olduğuna göre, sukulentinizi çoğaltmayı da düşünebilirsiniz. Sukulentler nasıl çoğaltılır diye merak ediyorsanız şu yazımıza da göz atabilirsiniz.

 

Sukulentlerin olası ölme sebeplerini öğrendiğinize göre, umarız artık sukulentlerinizle daha  uzun süre birlikte olursunuz.

Etiketler: sukulentim öldü, kaktüsüm öldü, sukulent bakım, kaktüs bakım
Aralık 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR